Andrija objavio novi singl i spot savršen za hladne dane – “Ne pjevaj i ne trudi se”

Andrija Rudić do nedavno javnosti poznat isključivo kao gradonačelnik grada Kutine, već duže vremena se potpuno ostavio politike i svih dužnosti te se svim srcem posvetio glazbi, svojoj prvoj ljubavi.

Nakon singlova „Ne daj mi“, „Dugo“, „Tri metra od mora i 3 godine od tebe“ te izlaska istoimenog albuma pred ljeto i zanimljivog spota i singla arapsko-hrvatske koprodukcije „Arabi Habibti“ Andrija je odlučio izbaciti novi singl i spot za hladnije dane što nam dolaze. Andrija o samoj pjesmi koja ne može biti aktualnija nego je u ovom trenutku kaže: „Pjesma je posvećena svima onima koji su doživjeli maltretiranje i uspjeli zadržati svoju ljudskost i ne uzvratili istom mjerom. Gotovo svatko od nas je, posebno u današnje vrijeme društvenih mreža, imao svoje loše iskustvo. Mnogi su doživjeli neku vrstu verbalne agresije i “olajavanja” i odlučili ignorirati i otrpiti bez da uzmu bejzbol palicu u ruke. Iako u svima nama čuči crv nasilja ne znači da trebamo posegnuti za njime. Treba sačuvati svoj svijet jer u njemu “sunce grije me”, ma koliko hladno u drugim “ulicama” bilo.“

Spot za singl „Ne pjevaj i ne trudi se“ Andrija je uspio snimiti sam i uz pomoć kadrova koje je dobio od amaterskih i profesionalnih snimatelja širom svijeta koje je uklopio u sjajan i iznimno zanimljiv spot pa i u svjetskim razmjerima s obzirom da se radi o kadrovima snimljenim širom Svijeta.

Inače njegov album prvijenac „Tri metra od mora i 3 godine od tebe“ sadrži 11 skladbi koje je najlakše okarakterizirati kao alter-pop, ali glazba na albumu dotiče razne glazbene stilove koje Andrija uklapa u svoj emotivni svijet. Osim osnovnog seta instrumenata, Rudić voli koristiti višeglasja, a na albumu dosta koketira i s elektronikom i postiže zanimljive obrate unutar pjesama. Zanimljivo je dodati da na albumu ima i 4 sjajne suradnje sa iznimnim ženskim vokalima i to Maja Posavec, Željka Veverec, Maja Tisaj i Egipćanka Menna Jusef.